112
Следвайте ни

Хасковлии станаха директори на театъра и музея в Димитровград

viber icon

Хасковлиите Антоанета Станчева и Димитър Атанасов спечелиха конкурсите за директори съответно на Историческия музей и на Общинския драматичен театър "Апостол Карамитев" в Димитровград.

Актьорът Атанасов е изкарал 247 точки и е класиран за шефската длъжността от конкурсната комисия. Другият допуснат кандидат -  досегашният директор Тодор Боянов, е със 194 т. и не е класиран от комисията. Димитровградският театър е в основен ремонт за 2.4 млн. лв. и в момента няма представления. "Много ми се иска след приключването на ремонта да имаме и собствена трупа", коментира преди време кметът Иво Димов.

В конкурса за ​шеф на музея Антоанета Станчева е единствен кандидат и е класирана от конкурсната комисия с 334 точки от 360 възможни. Тя има и магистърска степен по музеен и арт мениджмънт. До ​провеждането на конкурса ​Станчева беше временен директор.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?