Следвайте ни

Хасковлии превзеха Одрин! Юруш на евтинията

viber icon

Българите окупираха магазините на Одрин заради срива на турската лира. Всеки петък, събота и неделя в моловете и центъра на турския град можеш да чуеш повече българска реч, отколкото турска. Нашите пазаруват като за последно от всичко. Силният лев срещу турската лира прави шопинга още по-изгоден. Българите обличат децата за училище, купуват тетрадки и учебни пособия, хранителни продукти. Суитчери, кецове и дънки могат да се намерят за 20-30 турски лири, което прави около 10-15 лева. В чейнджбюрата в Пловдив турската лира се продаваше за около 31-32 стотинки. А заради шопинг манията в много от местата за обмен на валута в Пловдив лири нямаше. 


От храните нашите не пропускат да си напазаруват кори за баница, видя репортерът на "Марица". Пакет с 4 броя струва 6 турски лири, което излиза около 1,80 лв. Килограм печени лешници струва 45 турски лири, което е около 14 лева. Топка сладолед се предлага на центъра за 45 ст. 1 кг баклава се продава за 20 лири, или около 6 лв. 

Потници, тениски и фланелки с къс ръкав в момента са на голямо намаление. Те се предлагат по 19-20 турски лири, което прави по 5 лв. за бройка. Тетрадка голям формат, с твърди корици и спирала, се продава за 7 турски лири. 

Перилните препарати, омекотители и таблетки за миялна машина се предлагат на половин цена от тези в магазините в Пловдив. 1,5 литра омекотител вървеше по 1,80 лв. 100 броя таблетки за миялна машина получаваш за по-малко от 15 лева. 

Събота е най-подходящият ден за пазаруване в Одрин, тъй като тогава са най- големите намаления. Петък също е пазарен ден, за разлика от неделята, когато са отворени само някои магазини. 

Трите големи търговски центъра в града са сред най-предпочитаните и има защо. Намаленията са наистина големи. Присъстват всички световни марки, а от магазините може да се купи луксозна дреха за малко пари просто защото намаленията са истински. 

Със сигурност тук е мястото, от което да се купи кожено облекло. Изборът е огромен, а цените са поне три пъти по-ниски от който и да е магазин у нас. 

Нашенци най-много обичат да ходят в Марги аутлет. Той има 65 магазина и няколко заведения за хранене. Огромен е изборът, сериозни са намаления, а и пазарлък става. Сред най-посещаваните е също Кипа, където ви очакват приятни за пазаруване условия. 

Най-евтините места за покупка на баклави, локуми, маслини и зехтин, както и на перилни и почистващи препарати, са крайните квартали, включително тези, в които се намират българските църкви. Там е пълно с малки магазинчета, където можеш да се пазариш и за петнадесетина лева да натовариш цял багажник с продукти. 

Казват, че всичко се произвежда в гаражите на къщите наоколо, а качеството е съмнително, но е факт, че тези търговки обекти са най-посещаваните от българи. Именно от тук зареждат и много родни търговци. Бусовете и колите с българска регистрация са особено много в тези квартали. 

Пазарът също е сред посещаваните места, не само от тъй наречените куфарни търговци, но и от тръгналите на шопинг. Тук е истински рог на изобилието на плодове, зеленчуци, подправки и други стоки. 

Не пропускайте и борсата, за да видите откъде идва домакинската посуда у нас. Тука обаче цените са направо символични. 

В целия Одрин може чудесно да комуникирате с търговците, тъй като те разбират български. 

Ние сме основните им клиенти, гърците са по-малко. Навсякъде може да се пазарува с левове, ако не ви стигнат лирите, съветват пловдивчани, които редовно пазаруват при комшиите.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?