Хасковлии откъснати от удобен жп превоз

Милена ЛАВЧЕВА, Хасковска Марица

Хасковлии нямат никаква удобна транспортна връзка с бързия влак до София, който хващат от Димитровград. От близо година, сутрешният автобус, който е тръгвал в 6.00 часа от Хасково от спирката на „Лебеда” (сега Lidl) за Димитровград е спрян. Разписанието е изместено с половин час и сега автобусът тръгва в 6,30 часа.
В същото време бързият международен влак до София тръгва от жп гарата в Димитровград в 6,40. Или няма как хасковлиите, които хващат автобуса за Димитровград в 6,30 часа да стигнат навреме, за да хванат бързия влак, които тръгва в 6,40 часа. За това алармира 76-годишната Йорданка Цокова от Хасково, която често пътува по този маршрут. Това е безобразие, как може областен град да няма необходимата транспортна връзка, негодува жената.
Тя и многото пътуващи хора от Хасково по тези линии искат да се възстанови предишното разписание на превозвача от Хасково до Димитровград и автобуса да тръгва от областния град отново в 6.00 часа.
Този половин час по-късно тръгване създавал изключително големи неудобства, изпускал се възлов жп превоз, а от там пък хората закъснявали за болници и други институции в столицата. Така се скъсявало и времето им за действие в София, защото трябвало да бързат за обратната връзка до Хасково. Пак с влак до Димитровград. Придвижването обаче от Димитровград до Хасково в 19.00 часа било невъзможно с автобус. Пътниците били принуждавани да се комбинират помежду си и да хващат таксита./Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?