Следвайте ни

Харманли търси техника за компостиране за 951 500 лева

viber icon

Машини и оборудване за компостираща инсталация за 951 500 лв. търси община Харманли. Техниката е за новото съоръжение за разделно събиране на биоразградими и зелени отпадъци, което  бе изградено  по проект по Европейски фонд за регионално развитие.

Там ще работят трактор, обръщач с резервоар за вода с минимален обем от 1 000 л, сито, шредер, мониторингово и контролно оборудване, потопяема помпа за захранване с вода на оросителната система, черпена от резервоара, филтрираща система за вода за оросяване и дизелов агрегат за ток. Мераклиите да оборудват съоръжението трябва да подадат документи по 7 февруари т.г. 

Инсталацията ще обслужва жителите на всички населени места в общината, като се очаква това да доведе до намаляване на общото количество депонирани отпадъци на депото край града, което ползват и други общини от областта. 

Целият проект е за над 3.2 млн. лв., от които 2 млн. лв. са средствата от Европейския фонд за регионално развитие, националното съфинансиране е близо 367 000 лв., а собственият принос на община Харманли е почти 275 000 лв. 

Първата копка на инсталацията, която е на площ от 10 дка, бе направена пре септември м.г. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?