Следвайте ни

Харманли с отличие за доброволческа младежка програма 

viber icon

Община Харманли зае второ място в годишния национален конкурс на „Фондация за прозрачни регламенти“ в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и граждани. Отличието е за програмата за финансиране на младежки дейности 2016-2019г.“, позната  в града като  „Харманли за младите“.
Церемонията по награждаването се състоя В Областна администрация Смолян в рамките на Регионален съвет за развитие на Южен централен район. Лично кметът на Харманли Мария Киркова получи отличието. 

Целта на вече ежегодно провежданата кампания „Харманли за младите“ е да се развие система на доброволчество чрез стимулиране на безвъзмезден труд на кандидатстващите младежки сдружения. Стойността, която се отделя годишно от общинския бюджет за реализиране на проектите се инвестира по две направления –  за социално и културно развитие и  за подобряване и опазване на градската среда. 
С всяка година нараства желанието на младите хора за участие в кампанията. За четири години са реализирани 23 проекта. През 2019 г. бяха одобрени проекти на обща стойност почти 20 000 лева. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?