Следвайте ни

Харманли с ново и по-икономично LED осветление

viber icon

Почти 30% от всички улични осветителни тела в Харманли бяха подменени с нови енергоефективни през последната година. Това съобщиха от кметството.

Сред приоритетните зони бяха кварталите "Дружба", Изгрев, както и главните пътни артерии в града. От особено значение бе възобновяването на осветлението в крайния кв. "Дружба", ​защото жителите ​му дълги години страдаха. Нов електрически стълб ​бил монтиран пред блок № 6, където до настоящия момент никога не е имало осветление през нощта.

"На всички метални стълбове се монтират нови LED осветителни тела, които са до 4 пъти по-икономични от старите. Целта е да се понижи годишното улично електропотребление. Служителите от отдел ​"Улично осветление“ ​в ​община Харманли продължават поетапно подмяната на старите крушки с нови и почистването от ръжда и пребоядисването на уличните стълбове в града", обясниха от местната администрация. Този процес се улеснявал и от новата специализирана автовишка.

До снабдяването с модерната машина подрязването на дървета, подмяната на осветление и други в цялата община се извършва​ше от старата вишка, която е от 1992 г. "Тя остава част от автопарка на общината, но служителите вече няма да бъдат възпрепятствани в работата си, заради честите ремонти по нея", обясниха от администрацията на кмета Мария Киркова.

Поддържането, обновяването и развитието на уличната осветителна мрежа се реализира с общински средства. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?