112
Следвайте ни

Харманли излезе на нов протест пред бежанския център

viber icon

На пореден протест срещу Регистрацинно-приемателния център (РПЦ) в Харманли излязоха днес местни жители.

Шествието развя националните трикольори и от центъра на града стигна до бежанския лагер, който бе охасан от плътен кордон жандармеристи.

Недоволните връчиха петиция на лично на началника на РПЦ Слави Янев. В нея те настояват вечерния час за мигрантите в РПЦ да започва от 17.30 часа през есента и зимата и в 19.30 ч. през лятото. Харманлийци настояха и за по-засилено присствия на полицията и жандармерията в града. Вечерният час сега започва в 20.30 часа.

Поредното недоволство на местните жители бе повокирано, клед като преди дни група от над 30 сирийци започна да мята камъни и тухли по бръснарницата на свой сънародник. Беше засегната и съседната игрална зала.

„В РПЦ трябваше да има само, бягащи от войната семейства.Сега обаче настанените в него са предимно мъже. Те се движат на групи из града ни. Създават мръсотия и много ни притеснява“, коментираха протестиращите. „Вечерният час не се спазва. Вечер обитатели на Регистрационно-приемателния център излизат навън през многото дупки в оградата и не спазват вечерния час. Уж този център тук е временен, а не е ясно докога ще съществува“, споделиха още харманлийци.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

граничен полицай

граничен полицай

31.10.2021 | 18:41

Шефа на центъра е бивш директор на РДГП Елхово имного добре знае че временните проблеми стават постоянни .Както времено назначените СО сътрудник охрана на БТГ .уж ким докат овладеят мигрантския натиск Ве близо пет години нито натиска е овладян нито пък СО са освободени защото са все бивши шефове от гранична полиция Както и настоящия шеф на този център Че кво го еня местните по важно като АПЗ да му върви заплата и пенсия от държавния бюджет .Подобна и с охраната на центъра местни пенсионери .

Отговори
0 0
Василев

Василев

30.10.2021 | 20:07

Щом сме в ЕС трябва да се съблюдават всички нормативни уредби. Хелзенски и още куп комитети гледат за спазването на човешките права.Може да не ни харесва,но правилата са такива.А ние сме един от играчите .И на мен не ми харесва, но....

Отговори
1 1
Протест

Протест

30.10.2021 | 18:51

Пред МВР и Рашков и Радев . Те са виновни .

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?