25

Харманли дава стипендии на 4-ма млади спортисти 

Четирима спортисти получават  месечни стипендии от Община Харманли за постиженията, които имат. 

500 лв. е подкрепата за изключителните спортни постижения на лекоатлетите Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков. 

По 250 лв. се предоставят и на състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.

През януари 2023 г. на Националния шампионат по лека атлетика за мъже „Академик“ в зала, Божидар Саръбоюков достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на дължина“ и застава начело в световната ранглиста за сезона при юношите. Покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за юноши под 20 години, което ще се проведе в Израел, като поставя национален рекорд за юноши под 20 години. През 2022 г. Божидар печели много златни и сребърни отличия на Световни, Балкански, Международни и Национални първенства.

Ирен Саръбоюкова достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на височина“ и оглави световната ранглиста за сезона. Тя покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за девойки под 20 години, което ще се проведе в Израел, както и за Световното първенство през 2024 г. за девойки под 20 години. През 2022 г. печели множество златни, сребърни и бронзови медали на Европейски, Балкански, Международни и Национални турнири.

Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са следствие на мотивацията, положения огромен труд, дисциплина, лична ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов.

Ангел Панайотов е носител на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат в Букурещ през 2022 г., където е обявен за най-добър юноша. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

Пламен Георгиев е носител на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските първенства от спортния календар на БФКС за 2022 г. в три различни класа. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?