Следвайте ни

Хаос в училищата на Хасково след двусмислена заповед на МОН

viber icon

Пълен хаос настъпи в хасковските училища, след като образователното министерство спусна двусмислена заповед. "Поради извънредните обстоятелства на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението, от днес навсякъде, където няма грипна ваканция, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите." Това гласи директивата на МОН.

Така децата от тукашните школа масово взеха да звънят на родителите си, дали да си тръгват, докато и без това вече се изнасяха към изходите на школата.

Учителка разказа пред "Марица", че още снощи целият й клас я залял със съобщения по телефона дали ще ги освободи утре (днес - б.а.) от часовете. последвали и масови позвънявания от родители. "Госпожо, може ли да не идвам на училище, защото вчера на село играхме мач и сега имам сополи?" Така попитало едно от децата.

Междувременно стана ясно, че в някои училища от понеделник имали готовност и за онлайн обучение.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?