Гумени ботуши не спасиха мъж от волтова дъга

Продължават проверките в строителството, където се работи все по-интензивно заради наближаващата зима

ХАСКОВО. Загиналият мъж при злополуката в петък, е 47-годишният Фикрет Хасан.  Той е бил обут с гумени ръкавици и ботуши, които обаче не могли да го спасят.  Това каза директорът на инспекцията по труда  Петър Андреев. 

Както съобщихме, инцидентът станал в късния следобед. Двама работници наливали пътеки от бетон в новопостроена вила, която се намира след туристическата хижа на Кенана. Горният край на бетон помпата се доближил до 20-киловолтовите жици, след което се образувала волтова дъга. Тя  убила на място 47-годишния мъж, управляващ помпата.

Работниците на обекта са имали трудови договори. Те са служители на две различни фирми, коментира директорът на трудовата инспекция Петър Андреев.

Това е пореден инцидент през последните няколко години, обясни той. Волтова дъга уби двама млади мъже, които вдигаха пилон за знаме в комплекс „Фантазия”. След това пострада друг човек в района като остана с обгорели ръце. 

От инспекцията по труда са извършили общо 98 проверки за месец септември. 258 са нарушенията, които са установили служителите. Съставени са 6 акта, като два от тях са на транспортни фирми в региона. Влезлите в сила наказателни постановления са на обща стойност 9600 лв.

От инспекцията ще  продължат засилените проверки в строителството. Поради наближаващия зимен сезон много от фирмите ще работят офанзивно, за да приключат обектите си. Това обаче е предпоставка за инциденти. Затова ще насочим усилията си в този ресор, коментира още Андреев.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?