25

Губи се 80% от водата в мрежата на Хасково, алтернатива няма 

Загубите на вода по мрежата в Хасково са 80%. Градът няма  алтернатива за захранване с питейна вода. Най-големият проблем на Хасково е Водният цикъл, около това  мнение се обединиха на днешната среща депутати от региона на среща с кмета Станислав Дечев, инициирана от областния управител Катя Панева. 

Кметовете трябва да подават участъците от инфраструктурата, които са най-компрометирани, тъй като в момента се изготвят регионалните прединвестиционни проучвания, а инвестициите ще са с европейски средства, каза тя. Станислав Дечев припочмна, че са подновени около 6 км водопроводи по някои булеварди с подкрепата на държавата, след което и подземните комуникации.

Проблемът с водоснабдяването на Хасково е много сериозен. В основата му са огромните загуби на вода вътре в града. На всички трябва да е ясно, че не бива да продължаваме така, подчерта Лозко Лозев, който преди да отиде  в НС бе главен инженер във водното дружество. 

На срещата дойдоха още Делян Добрев и Владимир Маринов. 

Като сериозен проблем кметът на Хасково посочи инфлацията, високата цена на тока, невъзможността по Закона за обществените поръчки (ЗОП) да се индексират проектите. По ЗОП виждаме и по-голям проблем, свързан с приключващите европейски проекти за предходния програмен период. Ако общините не могат да ги изпълнят, те са застрашени от много сериозни финансови корекции, допълни Владимир Маринов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Василев

Василев

21.06.2022 | 10:35

Водопреносната мрежа не си знае годините.Авария след авария.Друго не се и очаква.След 30 и косур години сега отчитаме загуби на 80% .А през тези години можеше да се смени поетапно цялата мрежа.Но кой да краде? Под сурдинка се е коментирало,че за да станеш шеф в онези години на ВиК се е плащало рушвет 30- 40 бона.Сядаш на стола и започва лапането.Сега това младо момче се чуди пари за заплати откъде да намери, тока да си плати.И господ да е не може да се оправи,ако няма финансиране.Ако пуснат такова,то те ще го сменят и ще сложат техен човек на хранилката.За да има за тях,и малко за него.А ние ще си плащаме скъпа вода и ще продължаваме да отчитаме загуби. Това е преходът и демокрацията у нас.

Отговори
5 0
Тъ Така Де

Тъ Така Де

20.06.2022 | 19:31

Но клиентите плащат Нали Без да ползват безалтернативно Онуй което е пратено от Бога каптирано безалтернативно от чифутската нагла лакома мафия ще трябва да им го платим А другаря Сталин Цитирам бе казал Има чифут има проблем Няма чифут няма безалтернативно плащане Изтребете чифутите и техните ученици комунистите и мед и масло безалтернативно ще потече от вашите чешми А за кладенците да не говоря сега Де

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?