25

Губернаторът на Хасково отличи заслужили учители

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов удостои с плакет и грамота 10 пенсионирали се учители за заслуги в образователната система в навечерието на Деня на народните будители. Награждаването се проведе днес в зала "Марица", на церемонията присъстваха заместник- областният управител Мартин Узунов, служители на РУО-Хасково и гости.

Инициативата е съвместна на Областна администрация-Хасково и регионалната структура на МОН. Тя се провежда за втора поредна година.

Началникът на РУО Веселина Павлитова поздрави учителите за техните неуморни усилия през годините и за заслугите им в учебното дело. 

„Учителството е призвание, защото искрата, която пали в детските очи още от първата училищна скамейка, гори за цял живот. Жаждата за знания никога не стихва, ако сте накарали учениците да обичат предмета, по който сте преподавали…А аз искрено вярвам, че е така! Вашите признателни ученици са стотици, развили се в различни сфери на дейност и доказали своя професионализъм в различни краища на света. 

Основата, която сте им дали, никога не ще бъде забравена. Неугасващите усмивки и будните погледи на учениците са най-голямото признание за работата Ви, както и тяхната реализация като достойни граждани на Република България. Желая Ви здраве и достойни старини“ каза  в словото си областният управител.

Наградени бяха 10 учители от област Хасково. За висок принос в сферата на образованието получиха поздравителен адрес и букет с цветя от РУО-Хасково.

Наградените са:

1. Кичка Янкова – директор на СПТУ по текстил - Хасково;

2. Цветана Пенкова - директор на СПТУ по облекло - Хасково;

3. Никола Делчев - директор на Техникум по механо и електротехника -Хасково;

4. Славея Димитрова – заместник- директор на Техникум по механо и електротехника - Хасково;

5. Тонка Панева - директор на СОУ „Св. П. Хилендарски“ - Хасково;

6. Димитър Кискинов - директор на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ – с. Железино;

7. Кязим Юсеинов - директор на ОУ „Хр. Ботев“ – с. Силен;

8. Райна Бакалова - директор на ПМГ „Ив. Вазов“- Димитровград;

9. Кирил Русев - директор на ОУ „Пенчо Славейков“ - Димитровград

10. Анка Атанасова – директор СОУ „Д-р Петър Берон“- Свиленград

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?