Следвайте ни

Грозни гледки край населени места, бунищата растат 

viber icon

9 нерегламентирани сметища в  Хасковска и Кърджалийска области са почистени след намесата на екоинспекция през януари т.г. Сред тях са тези до Тънково,по пътя между селата Сираково и Козлец, както и терен с изхвърлени излезли от употреба гуми край Хасково. От началото на годината на „Зеления“ телефон са постъпили 18 сигнала, съобщиха от РИОСВ.

Нерегламентираните сметища обаче са много повече и са почти навсякъде. В Община Димитровградко има няколко, а според  сигналите до редакцията ни, става въпрос за системно изхвърляна битова смет. Огромно бунището по пътя между Димитровград и Меричлери. На снимките са други две от сметищата, едното в района на разрушения мост край града, а другото е край Бряст. На снимките се вижда, че край Бряст някой изхвърля седалки от автомобили, а на другото- строителни отпадъци, гуми и какво ли не.

В края на януари премиерът Бойко Борисов поиска справка на всички нерегламентирани сметища с целта  да се „изчистят веднъж завинаги“, а след това  по думите му, да се глобяват кметовете, позволяващи образуването им. Очевидно работата не върви. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?