25

Граждани: Заседанията на ЕСУТ в Хасково да се излъчват по национална телевизия и радио 

Предложеният за обществено обсъждане проект на правилник за дейността на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/ в Хасково предизвика  абсурдни предложения /вижте ги тук/. 4 са до сега постъпилите предложения от граждани. В едно от тях се иска заседанията да бъдат излъчвани в национална телевизия, а Ангел Димитров предлага конкретно радио, тъй като пътува. 

Третото предложение предвижда в състава на Съвета да се включи общински съветник, който да подписва заповедите в деня ва заседанието, за да не се бавят. 

В четвъртото предложение се предлага  за секретар да бъде избран Георги Иванов.

Проектът на правилник за дейността на ЕСУТ е на общинските съветници от „Български гласъ” и предвижда в него да влязат съветници, както и заседанията да се провеждат в точно определено време, като се уведомява обществеността, за да могат всички заинтересовани страни да присъстват. 

Съветът е консултативен орган, който разглежда и приема проекти за концепции и схеми за пространствено развитие, за устройствени планове, приема инвестиционни проекти, изразява становища по въпросите на градоустройството, прави предложения до кмета и ОбС. Членовете му се назначават от кмета, а председател обикновено е главният архитект. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дии

Дии

07.02.2024 | 17:55

Точно така. Националната телевизия и БНР да предават от Хасково. Даже CNN да предава лайф от там.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?