Следвайте ни

Градоначалникът даде парите за спорт и култура на ВАС

viber icon

Градоначалникът Добри Беливанов е обжалвал решението на Административен съд Хасково по предварителното изпълнение на решението на ОбС за парите за спорт и култура. Това стана с частна жалба пред Върховния административен съд.

Припомняме, че Хасковският административен съд остави без уважение искането на кмета Добри Беливанов за спиране на изпълнението на решение №568 на общинския съвет до гледането по същество на казуса по гласуваните 176 000 лв. за спорт и култура. "По делото не са представени доказателства за наличие на конкретни неблагоприятни имуществени последици за община Хасково, които могат да бъдат квалифицирани като значителна вреда по смисъла, вложен от законодателя", пише в определението от закритото заседание .


Самото дело по оспореното от Беливанов решение на местния парламент е насрочено за януари догодина.
В края на по-миналия месец общинският съвет гласува решението на редовното си заседание за пренасочване на 176 000 лв. за спорта и културата от проекта за видеонаблюдение. Кметът внесе възражение до местния парламент. Така се наложи свикването на извънредна сесия на 13-и м.м.. Съветниците отново гласуваха за пренасочването на средствата. Така преди две седмици градоначалникът прати казуса в Хасковския административен съд./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?