25
Следвайте ни

Градините на бутилирана вода, „Петьофи“ с намалени часове  заради авария 

viber icon

Само в две детски градини в Хасково няма вода. Това  „Слънце“ в  „Орфей“ и „Щурче“ на ул. „Пролетарска“ № 1. Те резерв от количество вода за битови нужди, което ще им стигне за днес, съобщиха от Общината. 

 Всички детски градина са направили организация за осигуряване на бутилирана вода за нуждите на децата с необходимите документи удостоверяващи качеството и.  В  № 15 „Слънце“ са осигурили и бутилирана вода за готвене. Водата от водопроводната мрежа се използва само за битови нужди. 

Във връзка с авария в „Орфей“ , в ОУ „Шандор Петьофи“  продължителността на часовете за учениците от всички етапи и форми на организация на учебния процес е редуцирана на 20 минути. За учениците от начален етап е осигурена питейна вода, а за най-малките е създадена и организация за дезинфекциране на ръцете преди обедното им хранене. Уведомени са родителите за намаленото учебното време , за да организират прибирането на децата си.

Във всички социални домове и услуги на територията на града има създадена организация за използването на водата само за хигиенни цели и е осигурена бутилирана вода за потребителите. В ЦНСТДМУ 1 и 2 осигуряват вода за потребителите. В ЦНСТДБУ и в Дома за пълнолетни лица със сетивни нарушения също създадат организация по отношение на водата и осигурятват вода за потребителите, както и в ЦОП. 

В Дом за стари хора  има създадена организация, за потребителите има осигурена вода и диспенсери. В Дневен център за деца и младежи „Марина“ и Дневен център за пълнолетни лица имат създадена организация.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?