Следвайте ни

Готвят протест срещу задължителното ваксиниране в Хасково 

viber icon

Протест срещу  заявената от здравния министър задължителна ваксинация срещу COVID-19 на родители на малчугани, посещаващи детски градини, учителите и здравните работници,  готвят в Хасково. Той е организиран от Движение Българско семейство и е насрочен за 21 юли, от 18.30 часа, на пл. „Свобода“. 

Организаторите се обявяват за право на личен избор дали да се ваксинираш, както и за свобода от „правителствената принуда“. 

Повод за протеста е представеният от служебния здравен министър Стойчо Кацаров  Националния план за справяне с пандемията (вижте го тук) при следваща вълна. Според него ни очаква още една вълна на коронавируса, ако процесът на ваксинация не бъде завършен до края на лятото. Според министъра, децата на неваксинирани родители не трябва да посещават ясла или градина. 

За да не затворят градините и училища наесен, е необходимо 70 на сто от хората да са ваксинирани срещу вируса.

В Хасковско област са ваксинирани 50 35 души или 22.4 % от населението, което според  данните на НСИ е 223 625 души. Това показва, че хората не искат да се ваксинират по някакви причини. Няма данни какъв е процентът на имунизираните учители, персонал и лекари.  

В същото време здравните власти се опитват да стимулират процесът по ваксинирането, като пращат мобилни екипи да масови събития.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?