Следвайте ни

Готвят проекти за ремонт на „Дружба” и „Младост”

Общината ще кандидатства през фонда за устойчиви градове, за да обнови спортните съоръжения

viber icon

Стадион „Младост”  и зала „Дружба” може да бъдат обновени по програма „Региони в растеж”.  На предстоящото заседание на ОбС кметът Добри Беливанов ще иска съгласието на съветниците, общината да кандидатства  пред ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове” с проекти  за реконструкция на двете спортни съоръжения.

В лошо състояние от дълги години, въпреки ремонтите на парче, е „Дружба”. Амортизирани са водопроводните и канализационните мрежи в сградата,баните не се отоплявант, седалките имат нужда от подмяна, напукани са мазилките на стени и тавани, стари и нефункционални са осветителнит тела.

„Младост” е в още по- окаяно състояние. До построяването на стадион „Хасково” през 60-те години на м.в. на него са се провеждали официални спротни състезания. Днес игралното поле, лекоатлетическата писта и трибуните се  нуждаят от тотална реконструкция. От ремонти имат нужда оградата, спортната зала, паркингът и др.

И двата обекта са с общоградско значение и могат да бъдат финансирани чрез инструмент за подобряване на инфрастрктурата. Те са в зоните за въздействие на интегрирания план за градско възстановяване и развитие, каквото е изискването на финансираща програма.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?