Следвайте ни

Готов е центърът за хора с психични разстройства в „Болярово“ 

viber icon

Готов е центърът за грижа за лица с психични разстройства в хасковския кв. „Болярово“. Строежът започна преди година с подкрепата на Оперативна програма „Региони в растеж“ , която предостави 484 153 лв., националното финансиране на проект на  Община Хасково е  85 438  лв. 

С реализирането му ще се осигурят по-добри условия за живот на потребителите, без значение от техния пол, етническа и религиозна принадлежност. Настанените в  Центъра лица ще имат възможност да придобият трудови навици и да се социализират, в резултат на всекидневната работа с тях. 

 Настаняването на потребители в центъра ще се извършва със съдействието на Агенцията за социално подпомагане и Министерството на здравеопазването, след направена социална оценка на потребителите и определяне на индивидуалните им потребности. Грижа за тях ще полага квалифициран персонал, състоящ се от управител, социален работник, медицински специалисти, трудотерапевти, болногледачи. Всекидневната работа с настанените лица ще доведе до тяхната социализация в обществото.

Хората ще имат пълноценен и самостоятелен живот. достъп до здравеопазване, медицинска и социална рехабилитация, културни и спортни занимания, духовно и личностно усъвършенстване. 

Центърът ще разреши частично наболял проблем, който е валиден за почти всички български общини, а именно: липсата на условия за предлагане на интегрирани социални услуги. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Петев

Петев

19.12.2020 | 10:00

Щом Динко се е заел няма проблем. Само така.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?