25

Горското в Хасково раздаде 650 дръвчета, зам.-кметове и зам.- областен засадиха брези

650  фиданки бор, дива череша и др. раздаде държавното горско стопанство в Хасково на граждани. Инициативата е по повод седмицата на гората, която се провежда  на много места в страната. Повечето от хората, дошли да си вземат дръвчета, казаха, че ще ги засадят в дворовете на селските си имоти. Дългогодишният журналист Йосиф Давид, бе дошъл да вземе фиданки, които да засади  пред блока си. Там вече има цветна градинка, както и други дървета, които трудно опазваме от вандалите, но ще се опитаме, каза той.

За дръвчета, които да бъдат засадени до паметника на Васил Левски дойдоха и учителки от едноименно училище в Хасково. Те имаха амбицията децата да се грижат за тях и така да оставят нещо след себе си, когато напуснат училището. 

Седмицата на гората е повод не само да засадим дърво, но и говорим  за опазването на природата, каза директорът на стопанството инж. Диана Василева. Тя участва в засаждането на бели брези и други дръвчета в зелена зона до болницата. Там й помогнаха заместник- кметовете Динко Тенев и Танер Емин, както и заместник- областният управител Митко Петков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?