Следвайте ни

Голямото саниране продължава, поне 179 блока чакат 

viber icon

Санирането на националната програма със 100 % държавно финансиране ще продължи, като 179 сгради в Хасково и Димитровград ще бъдат обновени. 

По време на днешния парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи, че се предлага 1951 многофамилни жилищни сгради - с подадени документи, да бъдат санирани по програмата. 

Община Димитровград е готова при осигуряване на необходимия финансов ресурс да започне незабавно изпълнение на дейностите по програмата. Става въпрос за 63 многофамилни панелни жилищни сгради, съобщи кметът Иво Димов. 

Преди дни от община Хасково съобщиха, че сградите  със сключени договори, които чакат финансиране, са 116. По програмата в града са завършени 93 блока. Собствениците на жилища заявяват, че са изключително доволни от резултатите и декларират, че комуналните им сметки са намалели с над 50%. Това са реално спестени месечни средства за над 7 290 домакинства в община Хасково или за над 16 400 граждани, обявище още от Общината. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?