112

Голям международен турнир по борба в събота в Тополовград

Традиционният международен турнир по борба в памет на легендите Еньо Вълчев и Димитър Чифутов ще бъде проведен в събота – 3 юни, след 2-годишно прекъсване заради пандемията. Организатор е Община Тополовград.

Гости ще са светилата в този спорт Александър Томов, Георги Мърков и Дончо Жеков. Ще присъства и многократната световна, европейска и вицеолимпийска шампионка генерал Нонка Матова.

Схватките ще се проведат в местността край манастира „Св. Троица“. Стартът е в 10.30 часа. Преди това – в 10 ч., е тегленето на категориите и жребия. „Няма да бъдат допускани със8тезатели без документи“, предупредиха организаторите.

В турнира ще участват представители от всички възрастови групи – деца, момичета, кадетки, жени и мъже. За първите 3 призови места във всички възрастови групи и категории са осигурени парични награди, като в най-тежката категория при мъжете тя е 900 лв. Комплектите медали са изработени в САЩ и осигурени от сина на Димитър Чифутов.

За първи път в историята на традиционния турнир Златен пояс за най-добър състезател ще се връчи при подрастващите, за да бъдат допълнително стимулирани. Най-добрият борец при мъжете ще бъде награден със Златна огърлица.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?