Следвайте ни

Глутница кучета напада хора на Кенана 

viber icon

Глутница от 10-на кучета напада хора на Кенана. Тазу сутрин животните връхлетяха колоездачка на една от алеите. Жената се отърва благодарение на отзовалите се на виковете й хора, въпреки ранния час. 

Жената не е нахапана, но преживяването е стресиращо, защото кучетата са много и  връхлитат лаейки агресивно. Нападали са и мен, разказа жена, притекла се помощ. Кучетата, малки и доста едри, са еднакви. Те са светлокафяви с тъмни уши. Винаги се движат заедно, може би имат стопанин, който ги е напъдил, предположиха още срещали глутницата. 

Огромно домашно куче пък се разхожда само и без намордник във вилна зона „Куба“. То не е агресивно, но се спуща към всеки, който минава по пътя над Централния гробищен  парк.  Тази сутрин едва не докара  до инфаркт възрастна жена, тръгнала пеша към вилата си. Намериха се хора, които да прилъжат кучето. 

Сигнал ще бъде подаден още днес в "Екопрогрес" и КОРЗ.

Щом са агресивни кучетата трябва да бъдат уловени и отведени в приюта в бившата ОСМА. Там ще бъдат кастрирани, обезпаразитени и чипирани. После ще бъдат  пуснати на свобода, според правилника.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (4)

Сашо

Сашо

01.07.2020 | 09:00

Нападнатата жена сме я засичали с велосипеда и с предпазна каска на главата.

Отговори
2 0
Василев

Василев

01.07.2020 | 08:53

Тая сутрин малко преди 7ч.отново бях на Кенана.Вчера пропуснах. Приятелят с когото си правим разходките е бил пряк свидетел ма случилото се и с още един редовен спортуваш са,се притекли на помощ.Тия кучета са или изтървани или напуснати,досега не са засичани.Нянат нищо общо с тези от гробищния парк.

Отговори
3 0
Анастасия - загрижена гражданка

Анастасия - загрижена гражданка

30.06.2020 | 21:26

Цанка Семерджиева /Не мога да те тагна, надявам се прочетеш и проявиш интерес/ Какво ще кажеш за заглавие: "Загрижени гражданки за бъдещето на децата си сигнализират общината за некастрирани, нерегистрирани дворни кучета, потенциални бездомни за неплатени данъци и незаконна развъдна дейност в опит да спрат изхвърлянето и неконтролираната популация." Ако имате интерес за такава статия, материал има!

Отговори
3 0
Василев

Василев

30.06.2020 | 13:54

Основно се подвизават през нощта на кенанските гробища.Всяка сутрин съм на Кенана, но не съм ги засичал.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?