25

Глобиха с 5000 лв. съветник в Хасково за конфликт на интереси 

5000 лв. глоба наложи на хасковския съветник от БСП Виктор Годжов Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество заради конфликт на интереси. Като съветник Годжов  е участва в  обсъждането на докладна, с която общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ пое  градските  линии 1 и 4, които бяха обслужвани от частната фирма „Златно руно“.  На заседанието той не гласува, но пък даде пресконференция, на която обяви, че защитава интересите на гражданите. 

Годжов обаче живее със собственичката на частната фирма Боряна Тенчева. Пред комисията той отрекъл да е женене, но видно от справки в НБД „Население“, той е с постоянен и настоящ адрес съвпадащ с този на Тенчева, с която имат и имат две общи деца. Той е бил и управител и  едноличен собственик на капитала на дружеството, показала проверката на комисията.

Годжов ще бъде лишен и  сумата от 605.37 лв. , която представлява възнаграждение му за участие в заседанието на ОбС от  29 юли м.г. Сумата трябва да бъде възстановена на общината.

Решението на антикорупционната комисия  може да се обжалва пред Административния съд.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?