Следвайте ни

Глобиха с 20 бона пловдивска фирма за 137 тона отпадъци на границата

viber icon

С 20 000 лв. е глобена фирма от пловдивското село Марково за липсващи документи на товар с отпадъци в качеството й на получател на това карго, съобщиха от РИОСВ - Хасково. 

Отпадъците от пластмаса и метал били общо 137 тона. Те са спрени на ГКПП "Капитан Андреево" при внос от Турция в началото на юни.

През миналия месец екоинспекзията  извършила  92 проверки на 89 обекта. Дадени са 27 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 4 акта, наложена е една санкция и са издадени 15 наказателни постановления за 22 950 лева.

Издадено е наказателно постановление за 500 лв. на община Харманли за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателна станция за отпадни води в село Бисер. Съставени са 3 акта по Закона за биологичното разнообразие и са издадени 13 наказателни постановления на стойност от 150 до 250 лв. заради разораване на части от имоти в защитени зони. 

"В резултат на осъществения контрол, през миналия месец са почистени пет нерегламентирани сметища", коментираха от РИОСВ-Хасково.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?