Следвайте ни

Глоби за ДБ и „Изправи се! Мутри Вън!“, не платили депозит за агитация

viber icon

„Демократична България“ и „Изправи се! Мутри Вън!“ ще бъдат глобени с 1000 до 5 000 лв. ,защото не са внесли депозит и не са премахнали предизборните си плакати в установения срок. Това съобщиха от Община Хасково.  На председателите на политическите формации ще бъдат изпратени покани за съставяне на акт за установяване на административни нарушения. При неявяване актът ще се състави, съгласно бл.40., ал. 2 от ЗАНН. 

Във връзка със Заповед на кмета на община Хасково за поставянето на агитационните материали на партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите за народни представители за Народно събрание на 4 април 2021 година, отдел КОРЗ при община Хасково извърши проверка. 

Безлихвен депозит за поставяне на агитационните материали, партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите за народни представители за Народно събрание в размер на 1000 лв. по сметка на Община Хасково са внесли ГЕРБ, БСП, БНО, Републиканци за България, ВМРО и ДПС.

След направена проверка за отстраняване в законния 7-дневен срок на предизборните агитационни материали, депозитът ще бъде възстановен на Републиканци за България. Останалите политически сили не са отстранили предизборните си материали. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ще има да вземате..

ще има да вземате..

16.04.2021 | 12:46

пиши го бегал...вече депутата пари да връща не ...нали знаете кръв повръща пари не връща адвокат и депутат...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?