Следвайте ни

Глоба за фирма, горила кабели в "Република"

viber icon

Акт за нерегламентирано изгаряне на кабели ще бъде съставен на „Индустриални суровини”. Издадено е и предписание да се преустанови това горене, съобщиха от регионалната екоинспекция. 

В петък сигнализирахме екоинспекторите за дим над кв. „Република”, който се разнасяше в продължение на часове. Последвала е незабавна проверка. Тя констатирала, че на площадка за събиране и третиране на черни и цветни метали и стари коли, стопанисвана от дружеството, се изгарят кабели. Целта е да се отстрани пластмасовата обвивка, казаха от инспекцията.

В района често има задимяване, от което се оплакват жителите на 3 квартала. Те се надяват да се сложи край на това, още повече че институциите са обявили война на мръсния въздух.   

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?