25

Гледайте „ХАСКОВО 4K въздушна импресия“

„ХАСКОВО 4K въздушна импресия“ представят Община Хасково и Творческа аеро работилница. Това е проект на Славян Костов и програма „Културни инициативи“.

За работата си проекта авторът споделя: Ако се питате как изглежда нелеката задача да обучиш над 20 души в едно ново дигитално изкуство, какво е усещането да координираш графиците на всеки дени от тях в продължение на 10 месеца, да проведеш хиляди телефонни разговори, да изпишеш километри съобщения в мрежата, да изминеш над 1000 километра в родния си град и около него, да треперите за метеорологичната прогноза, която може всеки момент да се влоши и да провали вашата задача, да снимате почти всеки ден, ден и нощ, пролет, лято, есен, зима, изгрев и залез. Да бъдеш не само технически или творчески ръководител, но да изтриеш страха на своите възпитаници от новото и да им дадеш увереност да полетят и видят света и най-вече града ни по различен и красив начин. Да откриват цветовете, геометрията, архитектурата, природата и историята на Хасково от птичи поглед. Да напълните тонове суров материал, чието преглеждане, сортиране и селектиране ще ви отнеме повече от месец обработка. Да включиш в един проект хора от различни поколения, да внимаваш за най-главното - БЕЗОПАСНОСТ за хора и техника. Скъпи приятели, опитахме се да създадем един своеобразен въздушен филмов каталог на основните известни забележителности в Хасково, да покажем и не толкова популярни локации, които винаги са будили любопитство на всеки турист посещаващ нашия край, какъвто е случая с водонапорните кули. Знам, че има още много обекти за заснемане, но за съжаление не всичко е възможно да бъде документирано с дрон. Снимахме през четирите сезона и единствената ни загуба е, че тази година зимата ни пропусна и така дългочаканото документиране на снежен град, ще влезне в бъдещ ъпгрейд на този филм. 

Благодаря на тези, които с труда и идеите са направили града ни да изглежда страхотно! Благодаря на тези, които изграждат всеки ден, новата забележителна красота на Хасково!

Благодаря на всички участници за търпението и постоянството. Благодарност и за двамата доайени на операторското майсторство в нашия регион - Янко Найденов и Валери Добрев за ентусиазма с който се включиха. На тези, които съм поел ангажимент след приключване на проекта да им покажа основите на това изкуство, ще си спазя обещанието. 

Амбициозен проект в чието създаване участваха над 20 души по проект "ТВОРЧЕСКА АЕРО РАБОТИЛНИЦА" към програма „Културни инициативи“ на Община Хасково. Благодарим на всички наши партньори и приятели, които повярваха в нас!

Автори на заснетите кадри са:

1. Йоана Аврамова

2. Калина Петрова

3. Николай Попниколаев

4. Никол Панова

5. Катерина Захариева

6. Янко Найденов

7. Виктория Радева

8. Александра Димитрова

9. Теодора Бойдева

10. Валери Добрев

11. Елеонора Димитрова

12. Неджибе Али

13. Кристина Красева

14. Ева Мария Кирилова

15. Даниел Чендов

16. Зара-Виктория Чобанова

17. Глория Арсова

18. Петя Недялкова

19. Дияна Маринова

20. Стелиян Йорданов

21. Рая Русева

22. Лъчезара Тодорова

23. Славян Костов

Вижте тук

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?