25
Следвайте ни

Гледаме 1300 танцьори в „България танцува“ онлайн 

viber icon

XV юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци - класически балет, характерни и съвременни танци "България танцува`2021" ще се проведе на 27 и 28 ноември.

Заради пандемичната обстановка миналата година конкурсът не се проведе, а тазгодишното издание ще се състои онлайн.  1300 участници ще представят в 49 състезателни категории в три танцови стила - класически балет, характерни и съвременни танци.  40 танцови формации от цялата страна са заявили своето участие в конкурса и 27 индивидуални участника. 

Жури в състав: Проф. Хикмет Мехмедов, проф. д-р Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиян Недялков и Дарина Бедева,  ще определи  най-добрите сред  461 танцови изпълнения в рамките на два дни в над 20 часовия танцов маратон.  Началото ще бъде дадено в събота от 9.00ч, а официалното откриване е планирано за 14.00ч.  

Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград, организатор е Общински център за танцово изкуство "Галаксико" с ръководител Тихомир Митев. Конкурсът има за цел да развива и популяризира танцовите стилове: класически балет, характерни и съвременни танци, обмяната на опит и  творческите идеи на постиженията в конкурсните стилове. В двудневния танцов маратон ще се определят най – добрите танцьори в различни танцови направления във всяка възрастова група и състезателна категория.

Събитието ще се излъчва онлайн на следната интернет платформа:  https://www.facebook.com/events/1501470980252588/?ref=newsfeed  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?