25

Главният секретар на МВР се срещна с валията на Одрин на К. Андреево 

Делегации на България и Турция, водени от главния секретар на МВР и от валията на Одрин, проведоха работна среща на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи МВР. 
На срещата бе потвърдено желанието постигнатото добро сътрудничество да продължи. 

Главен комисар Живко Коцев сподели общото виждане, че ефективното взаимодействие по разрешаването на редица казуси от стратегическо значение за двете държави е от голямо значение. Той изрази убеденост, че само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната в момента миграционна криза. Главният секретар на МВР подчерта, че като член на ЕС България изпълнява своите задължения по защита на европейската граница. 

Увереност в продължаване на ефективното взаимодействие изрази и валията на Одрин Юнус Сезер. Добрите връзки, диалогът и съвместната работа ще ни помогнат да решаваме проблемите, добави г-н Сезер. "Няма да забравим, че една от първите държави, която ни помогна след унищожителното земетресение в Турция бе България. Благодаря и за това, че през тази година създадохме много добра организация на товарния трафик през граничните пунктове Лесово - Хамзабейли и Капитан Андреево - Капъкуле", каза той. Опознавателната среща на новите ръководни екипи както в МВР, така и от турска страна, бе проведена на ГКПП „Капитан Андреево“. В българската делегация, водена от главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, бяха включени директорът на ГДГП главен комисар Антон Златанов и неговият заместник, директори и зам.-директори на главни дирекции в МВР. От турска страна в срещата участваха управителят на Одрин Юнус Сезер, неговият заместник Съдкъ Зехин, валията на Къркралери, както  и ръководни служители от структурите на полицията, жандармерията и управлението по миграция на областите Одрин и Къркралери.


 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Митра

Митра

12.09.2023 | 20:52

ул Червена Стена най мръсната в Хасково безхаберие от страна на всички родители които не се интересуват от децата си какви ги вършат! Човек трябва да се пази от прости родители никога и никой не е в състояние да им обясни

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?