Следвайте ни

Главен архитект на 4 часа търси Харманли  

viber icon

Конкурс за длъжността главен архитект  обяви Община Харманли. Става въпрос за непълно работно време с максимална продължителност на работния ден от 4 сача. 

Длъжността е свързана с ръководство, координиране и контролиране на дейностите по устройствено планиране, проектиране и строителство на територията на общината; издаване на административни актове съобразно правомощията му, предоставени от Закона за устройство на територията.

От кандидатите освен да са „магистър”, специалност „Архитектура”, се изисква още 4 г. професионален опит и придобита пълна проектантска правоспособност или необходимия стаж за придобиването му, съгласно чл.5, ал.2 от ЗУТ. Документи се подават до 4 декември. 

Междувременно започналата в предишния кметски мандат сага с главния архитект на Хасково, продължава. Преди дни Хасковският административен съд е отхвърлил жалбата на Деляна Панайотова срещу заповедта, с която кметът я освободи от длъжността главен архитект на община Хасково. През лятото тя бе възстановена от съда на поста, но отново освободена. Мотивът бе, че според Закона за устройство на територията, главен архитект се назначава след проведен конкурс. Съдът прие, че кметската заповед е законосъобразна.Панайотова заемаше длъжността без да е спечелила конкурс.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?