Следвайте ни

Гимназисти подариха Коледна приказка на Хасково

viber icon

По традиция дни преди Коледа ​учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост (ПГЛП) “Райна Княгиня“ представят своите клубове и извънкласни занимания. Това стана и днес на празничната сцена в Младежкия център в Хасково. Тази година Коледното вълшебство беше разказано от най-талантливите актьори, певци, танцьори, модели и дизайнери на гимназията.

Директорът на ​гимназията Росица Иванова подчерта, че училището, освен за сериозната професионална подготовка, работи усилено и в сферата на приобщаващото образование.

Пред препълнената с родители, деца, учители и собственици на фирми-партньори зала заместник-кметът Мария Вълчева призна, че от многото покани, които получава тези дни, е предпочела да присъства на празника на ПГЛП. 

„Така е, защото винаги много високо съм ценяла усилията на вашите учители да ви предадат знания и професионални умения, които ще ви бъдат полезни през целия живот. Ценя разбира се и вашите усилия да учите и да се развивате. Но преди всичко, много ценя стремежа на всеки човек към красивото, към изящното и модерното“,сподели заместник-кметът.

„Знам, че във вашето училище се обучават бъдещите дизайнери, конструктори, фризьори и гримьори. Защото, ако има ревю на модата и естетиката в Хасково, то именно вие ще бъдете неговите автори и вдъхновители! Поздравявам екипа на гимназия „Райна Княгиня“ за това, че създаде от това училище едно голямо семейство! Пожелавам ви да бъдете все по-креативни и да продължавате да ни изненадвате с творчески идеи и решения“, каза Мария Вълчева.

Гости на концерт-спектакъла на ПГЛП “Райна Княгиня“ бяха областният управител д-р Стефка Здравкова, началникът на РУО Хасково Христина Боева, експерти по професионално образование и предприемачи от сферата на леката промишленост.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?