112

Гергана Кръстева избрана за трети път за председател на ОбС-Димитровград

Адвокат Гергана Кръстева от ГЕРБ бе избрана днес отново за председател на ОбС-Димитровград. Тя е на този пост за трети пореден път.

"Ние сме 33-ма равни. Искрено се надявам, че всеки от нас ще работи за Димитровград и за издигането на авторитета на Общинския съвет", каза Кръстева.

Преди това съветниците, кметът Иво Димов и избраните управници на населените места в общината положиха клетва пред областния управител Гинка Райчева.

Заседанието откри доайенът на новия местен парламент Иван Евлогиев. Той е бил общински съветник още през 1978 г. "Тогава бях най-младият. Заклехме се днес в деня, в който Наполеон завзема властта с военен преврат и превръща Франция в мощна държава. ние сме град на поезията. Нека кажем "сбогом на оръжията" и да преминем към нов подход", призова Евлогиев с цитираното заглавие на романа на Ърнест Хемингуей.

"Изборите приключиха. Надявам се страстите и емоциите да отшумят за сметка на разума. Носим отговорност за съдбата на Димитровград. Вратата на кабинета ми е винаги отворена за инициативи и идеи", сподели кметът на общината Иво Димов, който застъпи в четвъртия си пореден мандат. Градоначалникът пожела здраве и мъдрост на общинските съветници.

След клетвата си кметът Димов поздрави областния управител Райчев за днешния й рожден ден. Той и подари букет и стихосбирката на Пеньо Пенев "Аз, глас и съвест на епохата".

"Изборът Ви е огромна отговорност. Вярвам, че община Димитровград отново ще бъде сочена за пример във воденето на своите политики", обърна се към ОбС областната управителка.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?