25
Следвайте ни

ГЕРБ- СДС си запази Любимец, д-р Станков първенец по преференции 

viber icon

ГЕРБ- СДС е първа политически сила в Община Любимец на изборите на Народно събрание. От 3482 гласували,  1444 са подкрепили коалицията. Тя е  фаворит както в 11-те секции в града,  така и в селата, показват числовите данни от сканираните протоколи на РИК- Хасково.

Само в една секция победителят на  вота „Продължаваме промяната“  има с глас повече от ГЕРБ- СДС. 

Любимец си има и фаворит. Д-р Георги Станков, който  на предишните избори стана национален рекордьор по преференции сред симпатизантите на коалицията, и сега е спечелил  предпочитанията на съгражданите си. Втория в листата е събрал 1159 преференции в общината. Освен  той, преференциални гласове има и водачът на листата Делян Добрев, но гласовете за него в тази община са десетина.  

Резултатите от вота показаха, че ГЕРБ отстъпи от твърдината си област Хасково. След 100-процентовото обработване на бюлетините от РИК-Хасково „Продължаваме Промяната“ взе 25.62%, а  ГЕРБ-СДС 22.27%.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Василев

Василев

16.11.2021 | 10:33

Бавно,но постепенно ще,се стигне рана или късно до финалната права.

Отговори
4 0
Лбимец 13

Лбимец 13

16.11.2021 | 09:33

Бог високо, Прокуратурата далеко...

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?