Следвайте ни

Георги Киряков е спортист №1 на Тополовград

Това е трето признание за шампиона параолимпиец

viber icon

Тонка СЛАВКОВА, Тополовград

Георги Киряков е спортист № 1 на Тополовград за 2016 г. На тържествена церемония Златната купа му връчи замeстник – кметът на общината Маргарита Георгиева. 

 Киряков стана носител на престижното отличие за трети път. През отминаващата 2016 година обичаното тополовградско момче завоюва: златен медал в дисциплината “Хвърляне на копие” ;сребърен медал в дисициплината ”Тласкане на гюлле” в Гран При– Шарджа ; златен медал в дисциплината “Хвърляне на копие” и бронзов в дисциплината “ Тласкане на гюлле” в Гран При – Дубай ; ІV място в дисциплината “Хвърляне на копие” и VІІ място за тласкане на гюлле на Европейското първенство по лека атлетика в град Грофето – Италия; златен медал на Държавното първенство по тенис на маса в град Ямбол.
От церемонията в Тополовград Гошо замина за Ямбол, за да получи и там признание за своите успехи – Плакет за най-добър спортист на Спортния клуб на инвалидите ( СКИ-99).


Георги Киряков работи в Общинската администрация, където е уважаван и обичан. В знак на благодарност за успехите и за неговата воля и упоритост, преди няколко месеца кметът на общината Божин Божинов му направи личен подарък - професионално копие, с което параолимпиецът тренира.Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?