Следвайте ни

Георги Иванов заведе контра дело за съборения затвор

viber icon

Дело в Софийски районен съд, че разрушеният бивш затвор в Хасково не е паметник на културата, завел екскметът Георги Иванов. Ако това се докаже, може да се възобнови наказателното дело, по което беше осъден условно.

Тази новина бе обявена днес на гражданския процес в Хасковския окръжен съд по исковата молба от община Хасково срещу Иванов. От ​местната администрация претендират  бившият кмет  да плати 89 000 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди от неправомерното разрушаване на бившия затвор, както и 25 636 лв. лихва върху обезщетението. Адвокат Евгени Чечев, пълномощник на Георги Иванов, настоя искът на общината да бъде отхвърлен като неоснователен и недоказан. Според тях е изтекла и давността по предявения иск.

Темида назначи експертиза, която да докаже стойността на разрушената сграда, като евентуално ще бъдат разпитвани и свидетели. Следващото заседание ​бе насрочено за 9 ноември.

Пред медиите Георги Иванов коментира, че той не е получил документално паметник на културата ли е сградата, което, по неговите думи, е прието погрешно на наказателното дело. Той допълни, че с предходното дело си е поел вината и не вижда защо сега трябва да плаща за нещо, за което няма вина.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?