25

Георги Иванов ще води първото заседание на ОбС- Хасково 

 

За пръв път сред съветниците има бивш министър и действащ депутат 

Георги Иванов, дългогодишният кмет на Хасково, ще води първото заседание на новия Общински съвет. Той е най- възрастният съветник и до избора на председател, ще оглавява ОбС. Любопитно е, че и в предишния ОбС  първото заседание ръководи бивш кмет- това бе Добри Беливанов. 

За пръв път за съветник е избран бивш министър.  Атанас Атанасов, който бе министър на културата, бе избран  за общински съветник от ПП- ДБ. Дали Атанасов ще остане  в Хасково, предстои да видим. 

Съветник стана и действащ депутат от „Възраждане” Георги Георгиев. Дали ще предпочете депутатското си място, за да отвори място на следващия в листата, предстои да разберем. 

Няколко са  дългогодишните съветници в ОбС, като Йозджан Мехмед, Златко Марчев, Деян Янев, Делян Делчев,   също Светослава Стоянова и Румен Стоянов. 

Сред новите са Тонка Атанасова, Милена Налбантова и Велина Грозева Недева, Ясен Колев, както и тримата от Ние идваме-   Валентин Маринов, Марин Райчев и  бившият зам.- областен  Мартин  Узунов. 

Здравко Узунов, който преди години  бе съветник, отново се връща на седалките в  зала „Хасково”, където се провеждат заседанията. Там се връща и Евгения Ангелова.

9 са формациите в новия Общински съвет, който ще определя данъците, таксите, проектите и приоритетите на Община Хасково. Най- голяма е  групата на ГЕРБ, която разполага с 14 съветници. ДПС има 9, Български гласъ-  4-ма,   "България на Регионите", ПП-ДБ  и "Ние идваме"  имат по 3-ма съветници. По двама  са  представителите на БСП  и „Възраждане” , а ИТН е с един съветник. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?