Следвайте ни

Георги Иванов: Минко Ангелов не беше мой проект за областен управител

Поздравявам Николай Нанев за това, че наруши традицията да се пречи на мен и на Община Хасково на всяка цена, каза градоначалникът

viber icon

"Опитите за назначаване на Минко Ангелов за областен управител не са мой проект. Минко Ангелов е част от моя екип, но не е моя кандидатура. Самият аз научих за този проект от медиите. Дори бях изненадан, защото с мен не бяха никакви дори и най-общи разговори. Разбира се, аз не съм човек, който ще спре кариерата и развитието на който и да е, дори и да е мой заместник", каза в интервю за "Хасковска Марица", кметът на Хасково Георги Иванов.
"Това, че щом Минко Ангелов стане областен, Георги Иванов ще си осигури комфорт от държавната власт, е поредната спекулация по мой адрес. Наистина нямам нищо общо с тези опити. Горчивият ми опит от толкова години във властта ми показва, че трябва по-скоро да пазя своите фаворити. Защото от момента, в който стане ясно, че подкрепям някого за даден пост, над него ще се изсипе гнева на доста силни и влиятелни фактори на централно ниво. И по-скоро ще му попреча, отколкото да му помогна с подкрепата си", категоричен е градоначалникът на Хасково.
Разговорът ни с кмета Иванов се проведе в петък сутринта часове, преди да бъде назначен, за временен областен управител същия ден-   Кадир Исов.
"Поздравявам Николай Нанев за това, че наруши традицията да се пречи на мен и на община Хасково на всяка цена. Той подпомогна няколко много важни за града и общината инициативи, което му прави чест", допълни Иванов.
Има ли олигархия в Хасково и региона и къде са нейните интереси? Как може да се пребори купуването на гласове?
Колко време ще оцелее кабинетът на Орешарски и до какво биха довели протестите в София?
Има ли шанс новият десен реформаторски блок и колко време му е нужно да се осъществи? Отговорите на Георги Иванов очаквайте в интервю, в утрешния ни брой.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?