Следвайте ни

Гърци дариха озонатори на социални центрове в Хасково 

viber icon

Озонатори получиха Преходно жилище за деца на възраст от 15 до 18 години, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания в Хасково. 6-те въздухопречиствателя са дарение от "J&P AVAX S.A", която е изпълнител на обществената поръчка за проектиране, доставка и строитeлство на интерконектора с Гърция. Волята на дарителите е те да се използват функционално в затворените помещения , всекидневни и игрални зали, който се използват всекидневно от потребителите на социалните услуги, съобщиха от Общината.  

Апаратите отделят озон, който стерилизира въздуха като пречиства от вируси и премахва лоши миризми. Озонът е сред най-бързите и силни дезифектанти в света, който убива бактерии, вируси, мухъл, гъбички и ги разгражда в затворено помещение.

Дарението прие заместник –кметът Мария Вълчева, която благодари на гръцките предприемачи за социалната ангажираност и солидарност с хората от община Хасково.

Процесът по изграждане на проекта IGB е в активна фаза и в момента работата продължава въпреки предизвикателствата в световен мащаб, свързани с разпространението на пандемията от COVID-1, стана ясно на днешната среща в Общината. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?