25

Галерия "Шаренков" с нови системи за окачване и картинно депо 


Част от фонда си показа хасковската галерия  „Атанас Шаренков“.  Изложбата бе открита снощи, тя е част от проект „Културно разнообразие в Хасково“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.. 
Проектът предвижда организиране и на други изложби , както  и представяне на културното наследство на региона. В галерия „Атанас Шаренков“ вече са монтирани нови системи за окачване на картини. Изградено е и картинно депо, където да се съхраняват експонатите от богатия фонд на галерията. До 28 април ценителите на изкуството могат да видят експозиция от реставрирани и непоказвани до сега картини от фонда културната институция. Изработена е и 360 градусова разходка в галерията, която може да направите тук
На откриването на посетителите бяха подарени пъзели с картини от фонда на галерията. Целта е да предизвикваме интереса на публиката и най-вече на младите хора към изобразителното изкуство, коментира директорът на галерията Татяна Форева. Проектът „Културно разнообразие в Хасково“ се реализира от Общината,  Художествената галерия „Атанас Шаренков“ – Хасково, НЧ „Отец Паисий – 1925“, с. Войводово, Община Хасково и  Норд Консълтинг (North Consulting Ehf), Исландия. Основната цел е да се стимулира креативната социална промяна и прилагането на предприемачески подход в управлението и достъпа до културно наследство на територията на Община Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?