25

Фотоволтаичен парк разцепи групата на "Ние идваме" в ОбС - Хасково

Групата на "Ние идваме" в Общинския съвет на Хасково се разпада, поне за следващото заседание. ​С решение на Местната инициативна група "Спаси Хасково" (в ОбС тя е името "Ние идваме”), дни след последната сесия, е решено от нея да бъде изключен Мартин Узунов. Причината е несъгласие с неговото гласуване с "да"  за изграждане на фотоволтаичен парк край селата Книжовник и Долно Войводино. Това обяви днес съветникът Марин Райчев. От "Спаси Хасково" заявиха, че настояват Узунов да напусне ОбС.

"Докладната не мина, но позицията ни е принципна. Ние не сме против подобна инвестиция, но настояваме част от огромните постъпления да остават за селото и жителите на общината", заяви Райчев. По негови сметки става въпрос за около 400 000 лв., които могат да влизат в двете села ежегодно.

На заседанието Узунов подкрепи  докладната, както бе предложена. "Познавам инвеститора. Процедурите са започнали още в предишния ОбС, минали са през МЗХ, той има право да съди Общината, ако не продължат, тъй като вече са изразходвани средства", коментира Узунов. "Макар и в устен разговор, инвеститорът  пое ангажимент около 5 млн. лв. да бъда инвестирани в социални и други дейности в района. Това е мнението ми и съм го изразил", допълни той.

Узунов каза още, че не иска да пречи на "Спаси Хасково”" За да изчистя името си обаче, ще остана още няколко сесии в ОбС,, да се види как гласувам", допълни изключеният. Той ще е независим, а групата на "Ние Идваме" се разпада, защото са необходими 3-ма съветници. Ако Узунов излезе от ОбС на  негово място трябва да заема Мартин Деспов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Вие идвате!

Вие идвате!

21.02.2024 | 16:36

Не знам за фотоволтаичните съоражения дали ще се получи но голямо благодаря на Кмета за новите лед прожектори които са за улично осветление! Ми сега е в пъти по добре?

Отговори
0 0
НИЕ ИДВАМЕ

НИЕ ИДВАМЕ

21.02.2024 | 15:58

КАТО ИЗТРЕЗНЕЕ МАЯ МАНОЛОВА :)

Отговори
0 0
Василев

Василев

21.02.2024 | 15:45

Кой прав,кой крив?

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?