112
Следвайте ни

Фотоизложбата "Дунавски перспективи" откриват днес в Димитровград

viber icon

Изложбата "Дунавски перспективи"  на унгарския Център за съвременна фотография "Роберт Капа" открива днес в Димитровград. Експозицията е подредена в Художествената галерия "Петко Чурчулиев". 

Извор за вдъхновението на творците зад обектива е река Дунав - не само ландшафтът около водите й, а и хората, които живеят край нея и чието всекидневие е свързано с нея.

Фотографиите били селектирани от поредиците на фоторепортерите от "Pictorial Collective". Всеки от членовете на тази група е пътувал до различен участък на реката в различна страна, за да снима всекидневието на хората, които живеят там, да запечата непокътнатия, на пръв поглед, пейзаж или градския, изградения пейзаж, обграждащ реката като затворена сцена с лица, дейности и гледки, поясняват авторите на проекта.

В експозицията са включени снимки на Дунав от различни градове в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, Румъния и България. Изложбата е осъществена със съдействието на Унгарския културен институт у нас и посолството на страната.

Откриването днес е от 17 часа. Изложбата може да бъде разглеждана до 21 януари.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?