Следвайте ни

Фолклористи от Хасково с награди от световен шампионат

viber icon

Дипломи за съхранение и развитие на световните народни изкуства връчи днес кметът на Хасково Станислав Дечев на изтъкнати творци. Наградите са от Десетия световен шампионат "World Folk 2020".

Градоначалникът благодари на отличените. Те са диригентът на женския хор при Представителен ансамбъл за народни песни и танци "Китна Тракия" Тонка Колева, на художествения ръководител към детска градина "Слънце" Фанка Койнарова и на художествения ръководител при певческа школа "Зора-Зорничка" в читалище "Зора-1982" Иванка Топузова.

"В едно нелеко време вие успяхте да популяризирате на световната сцена българското фолклорно наследство и да покажете, че талантливите български деца и изпълнители творят дори и в условията на световна пандемия. Благодаря Ви за приятната изненада, защото за вашето звездно представяне община Хасково беше информирана лично от президента на Европейската асоциация на фолклорните фестивали Калоян Николов. Това е изключително признание за вашия труд и за уникалните таланти на Хасково, които вие откривате и развивате", каза Дечев.

От ​местната администрация ​допълниха, че Десетият световен шампионат по фолклор е част от Музикални празници "Euro Folk", като тази година в него са участвали над 100 ​ансамбъла и индивидуални изпълнители.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?