Следвайте ни

Фирми в Хасково произвели стоки за 1.2 млрд. лв. през 2019 

viber icon

За  над 1.2 млрд лв. е произведената продукция от нефинансовите предприятия в Хасковска община за 2019 г. В съседната община Димитровград са били произведени стоки за 774 117 млн. лв. Това показва анализ на Института за пазарна икономика, който е част от поредицата „265 истории за икономиката“, чертаеща  икономическия профил на отделните общини. 

Тези в Хасковска област, дори и димитровградската, в която има индустриално производство, са далеч от показателите за много общини в страната. 

За 2019 г. произведената продукция на човек от населението в  Община Хасково е 15 047 лв. По- висока е в Димитровградско, където е била 16 725 лв. на човек от населението. Има ръст и в двете общини спрямо 2018, когато произведената продукция е била съответно 14 838 и 15 570 лв. на човек, показват още данните. 

Любопитно ще е да видим резултатите за пандемичната 2020 г., когато много фирми затвориха производствата си макар и временно, а експортно ориентираните значително намалиха износа и съответно производството.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?