Следвайте ни

Фирми плащат 205 100 лв. за некоректност към служители 

viber icon

Нарушения по трудови правоотношения, т.е. работа без трудови договори и липса на реквизити в тях, са най- честите нарушения. Такива са били 2785 от констатираните от Инспекцията по труда в Хасково през изминалата година. По осигуряване на безопасни условия на труд нарушенията се 2644. 

Влезлите в сила наказателни постановления са 197 за обща сума 205 100 лв. Съставени са 219  акта  за установяване на административни нарушения. Извършени проверки във връзка с противоепидемичните мерки – 262, съобщиха от Инспекцията. 

През 2021 г. проверките ще бъдат насочени към спазването на противоепидемичните. Ще бъде засилен контролът и в  строителството и селското стопанство, които са идентифицирани като рискови както по отношение безопасността на труда, така и по използване на недеклариран труд. Ще се проверяват и предприятия, допуснали трудови инциденти. На специален контрол подлежат и  обекти с дейности и производства, предполагащи висок риск от трудов травматизъм, както и предприятия, които са определени като високорискови по отношение цялостното прилагане на трудовото законодателство. На територията на област Хасково те са общо 67, казаха още от инспекцията. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?