Следвайте ни

Фирми от Хасково на грандиозен бизнес форум в Истанбул

Подобно събитие с участието на икономическите министерства на двете страни не е имало от 10 г., съобщи Янчо Янев, шеф на ХТПП

viber icon

Фирми и делегации от Хасковска област ще участват в голям Турско-български бизнес форум в Истанбул на 2 април, т.г. Подобен бизнес форум, с участието на икономическите министерства на двете страни не се е състоял от 10 години. Това съобщи Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП).

На събитието област Хасково ще има специално място и ще бъде представена отделно с нейния бизнес потенциал, подчерта Янчо Янев. Също така имаме специално време през което ще представим проектите на областта, какво предлага бизнеса от региона, добави той.

За посещението в Истанбул каним български фирми, които имат интерес да работят с Турция, както и такива, които имат проблеми с работата си с южната ни съседка, каза Янчо Янев. Защото на подобно високо събитие ще има възможност да се поставят въпроси и към двете страни, каза той. По думите му въпреки, че форумът ще е национално представен, целта на ХТПП е да търси срещи между хасковски и турски фирми. Поканени да присъстват на събитието в Истанбул са кметовете на Хасково, Димитровград и Минерални бани. Надявам се да се включат, защото това е един голям шанс нещо да се случи, нещо да се започне, добави Янчо Янев.

На форума ще бъдат обхванати всички сфери на бизнеса - електроника, машиностроене, производство на автомобилни части, храни, текстил, химически изделия, строителство, информационни технологии, медицински изделия, опаковки, дървообработване и мебели, храни и др.

Форумът, на който ще присъстват българският министър на икономиката Емил Караниколов и турският икономически министър Нихат Зейбекджи ще предостави възможност за повече партньорства между бизнеса на двете страни. Очаква се от турска страна да присъстват около 200-300 хиляди представители на бизнеса и държавата.

Събитието се организира от Съвета за външноикономическо сътрудничество на Турция (DEIK) и българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В подготовката му са ангажирани също Българската търговско-промишлена палата и Българо-турската търговско-индустриална камара. От българска страна ще има също представители на Агенцията за инвестиции и на Национална компания "Индустриални зони".

След 6 месеца същият форум ще се състои тук в България, заяви Янчо Янев.

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?