Следвайте ни

Финансират с 321 357 лв. звено за патронажна грижа

viber icon

Одобрено за финансиране е проектно предложение "Звено за патронажна грижа - Димитровград". Проектът е по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Общата му стойност е 321 357,16 лева. по  процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Това съобщиха от кметството.

Лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари ще предоставят почасови интегрирани здравно-социални услуги в домовете на 118 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години. Това са хора с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

"​Те ще получават грижи. Става въпрос за помощ при даване на лекарства, поставяне на мускулни и венозни инжекции, предписани от лекар. Ще им бъдат поставяни превръзки. В домашни условия специалисти ще ​провеждат  рехабилитация, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ при личния тоалет​ и почистване на дома. Ще им се помага при купуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето и други", допълниха още от администрацията на кмета Иво Димов.

Изпълнението на дейностите по проекта ще стартират от 1 септември т.г. ​През първите ​3 месеца ще се извършат ремонтни дейности на офиса на звеното​. Ще стартира процедура по купуване на автомобил. Предвидени са подбор и обучение на персонала на звеното.

​На третия месец ще започне приемането на документи на кандидатите да ползват почасовите здравно-социални услуги. Предоставянето ​им ще стартира от началото на четвъртия месец и ще продължи в рамките на ​година./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?