25

Езиковата гимназия в Хасково празнува днес

 Кой е ученикът на годината на Езиковата гимназия ще стане ясно днес, когато „Проф. д-р Ас. Златаров“ отбелязва патронния си празник. Грамоти и награди на отличени ученици ще бъдат връчени на церемония от 12. 30 ч. във фоайето на гимназията. 

По традиция празничния  ден ще започне с поднасяне на венец пред паметника на Асен Златаров до  театъра.  В програмата  е предвиден  открит урок по здравословното хранене и представяне на трудовете на Асен Златаров. Ученият  е пионер в тази наука, книгата му  „Основи на науката за храненето“, излиза още през 1921 г., той посвещава голяма част от живота си на биохимията и храните. 

В училището ще се проведат беседи и изложби. Ще бъде излъчен филм за живота на Асен Златаров, който е предоставен от Регионалния исторически музей. Прожекцията ще бъде придружена с кратка лекция на д-р Красимира Узунова.  Изложба за живота и делото на видния наш съгражданин също е част от програмата.  Ще има срещи по тенис на маса, турнир по шах и приятелска среща по волейбол. В 12 часа е награждаването  на участниците в литературния конкурс за поезия и проза “Ние помним”. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?