Следвайте ни

"Език свещен...": Хасково чете стихове за 24 май

viber icon

За четвърта поредна година кметът на община Хасково Станислав Дечев инициира кампанията „Език свещен…“. Тя е посветена на 24 май- Ден на българската писменост, просвета и култура. Кампанията започна през 2018 година. Тогава, като областен управител на Хасково, Станислав Дечев призова всички да споделят в социалните мрежи любимите си стихотворения, посветени на България, на българската азбука и език и на първоучителите светите братя Кирил и Методий.

От понеделник 17 май до празничния 24 май, всеки ден във фейсбук-страницата на община Хасково ще бъде публикувано по едно емблематично българско стихотворение. 

Заедно да си припомним свещените слова на българските творци. Да направим празнично шествие на българското слово. Да напишем с българската азбука най-силните стихове за езика, историята и вярата на  българина, призовава кметът.

Станислав Дечев се обръща с призив към всички учители и ученици, родители, творци и журналисти, просветни и читалищни дейци, към всички хасковлии да се включат в кампанията „Език свещен…“ и да споделят своите любими български стихотворения в социалните мрежи. 

Да отбележим с гордост най-светлия празник в календара на България- Деня на българската азбука!

Започваме в понеделник, 17 май – „Език свещен…“

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?