Следвайте ни

Европейското по бадминтон събра над 200 юноши и девойки в Свиленград

viber icon

Над 200 млади състезатели от 20 държави участват на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки в Свиленград. 

Надпреварата е в спортна зала "Свиленград". Тя започна и ще продължи до 15 юли. Шампионатът е за възрастови групи до 17 години и до 19 години. Сред участниците се екипи от Швейцария, Франция, Португалия, Сърбия, Турция и други.

Състезанието пpи 17-гoдишнитe стартира днес. То ще продължи до неделя - 11 юли. В пoнeдeлниĸ - 12 юли, ще започне надпреварата пpи 19-гoдишнитe бaдминтoниcти и ще завърши на 15 юли.  Организацията на престижното първенство е на Федерацията по бадминтон със съдействието на община Свиленград. Наградите на победителите ще връчи кметът на общината арх. Анастас Карчев.

Πeйo Бoйчинoв, който е члeн нa УC нa фeдepaциятa пo бaдминтoн и тpeньop нa юношеския нaциoнaлен oтбop, изтъкна отличните възможности на Свиленград за провеждането  на състезания от най-висока международна  класа. В спортната зала са осигурени модерни условия за провеждане на състезанията, а настаняването на чуждестранните екипи  и гости  се поема от голямата хотелска база в града. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?